Kabinet heeft schijt aan burgerinitiatief Stop de hondenbelasting!

Vandaag heeft de Minister BZK de Tweede Kamer per bief geïnformeerd dat het Kabinet de hondenbelasting niet landelijk gaat afschaffen. (Zie brief hieronder) Erger nog, het standpunt van de Actie Tegen de Hondenbelasting dat honden de melkkoeien van de gemeenten zijn, wordt in de brief bevestigd.

Er is gekozen om het onderwerp te koppelen aan een lang lopend dossier: “Breed herziening van het gemeentelijke belastinggebied.” Helaas lijkt het erop dat dit onderwerp geen prioriteit heeft omdat er al jaren lang is over gesproken. De gesprekken hebben tot nu toe tot weinig opgeleverd.

Vraag is wat de politiek gaat doen n.a.v. deze brief maar het is duidelijk dat de hondenbezitter voorlopig opgezadeld blijft met dit gelegaliseerde diefstal.

Advertentie

8 gedachten over “Kabinet heeft schijt aan burgerinitiatief Stop de hondenbelasting!”

 1. Beste lezer,

  Ook ik heb de wethouder benaderd en hem de vraag gesteld hoe de gemeente het uitlegt waarom sommige inwoners meer belasting dienen te betalen. Het kwam er op neer dat ze de centen niet konden missen. Mijn reactie was of hij bij gemeenten, waar de hondenbelasting afgeschaft was, geïnformeerd had hoe zij dat opgelost hadden. Ik heb hem verschillende oplossingen gemaild. Hij ging er niet verder op in. Mijn laatste mail vertelde dat het een jammerlijk realiteit was dat de gemeente er niet is voor iedere bewoner. Met andere woorden: geen resultaat. Ik neem aan dat de actie nu stil komt te liggen. Nogmaals mijn dank voor je (jullie) inzet.

  Met vriendelijke groet, J. Peeters

  Op wo 13 okt. 2021 om 18:21 schreef Stop Hondenbelasting – Actie tegen de

  Like

  1. Nee, de actie komt nog niet niet stil te liggen maar gaat een volgende fase in. Ik heb vanavond al contact opgenomen met verschillende kamerleden. Het ligt nu aan de kamerleden. Veel verwacht ik niet .
   Groet Gary Yanover

   Like

 2. Is er niet een proces aan te spannen ivm discriminatie waarom geen katten belasting!!!
  Denk nu met alle commotie over gelijkheid!!!
  Suk6

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

 3. De reactie van de overheid verbaast mij geenszins. Het is eerder geprobeerd en inderdaad dat weet iedereen, ze hebben het geld hard nodig voor andere dingen.
  Het enige wat je nog kunt doen de zaak boycotten. Als alle hondenbezitters in een klap zouden stoppen met het betalen van de hondenbelasting, kan de overheid nooit tot juridische stappen overgaan. Kijk naar wat er gebeurd is jaren geleden toen en masse de Volkstelling geboycot werd. De toenmalige minister van Justitie, die hoge boetes hiervoor had ge-eist, moest bakzeil halen.
  In de 30 jaar dat er een hond bij mij in huis loopt, heb ik maar 2 jaar hondenbelasting betaald en dat nog per ongeluk.
  Als je je hond in bezit laat hebben van iemand (oma, opa, gepensioneerde vriend(in), goede buur, e.d.) die alleen AOW heeft, dan hoeft die persoon geen hondenbelasting te betalen en ben jij er ook gelijk vanaf.
  Of je kijkt of iemand anders je hond wilt ‘hebben’, die in een gemeente woont waar geen hondenbelasting wordt geheven. Jij hebt je hond dan gewoon te logeren. Zo zijn er vast nog wel meer trucjes.
  Wie daaraan niet mee wil doen, is de slapjanus, die geen bezwaar heeft tegen betaling van deze onzinnige belasting.
  Doe als ik, verzet je alleen zoals Ghandi deed.

  Like

  1. Juridish gezien klopt uw verhaal helaas niet. Gaat niet over eigendom maar over feitelijke verblijfplaats van de hond.

   Like

   1. Mocht het waar zijn wat u beweerd, dan hebben wij een probleem. Een paar keer per jaar passen wij op de honden van onze zoon en dochter, uit een andere gemeente, waar zij netjes hondenbelasting betalen. Zou te gek zijn als er een controleur komt en constateert dat wij honden hebben. Zal mij tegen een naheffingsaanslag met boete tot het uiterste verzetten!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: