Ontvangen Comments

Op deze pagina wil ik u informeren over de ontvangen commentaar van personen die de petitie ondertekend hebben. Mijn commentaar wordt zo geplaatst.

 • Er wordt vaak geklaagd over paarden en het feit dat paarden mest overal te vinden is.

  Wettelijk gezien een paard wordt niet beschouwd als een huisdier.

  Toch zou er mijns inziens een opruimplicht moeten bestaan!
 • Gemeenten bieden onvoldoende voorzieningen aan.
  Waarom moeten hondenbezitters betalen om de openbare ruimte te gebruiken?
  Ruim uw eigen hondenpoep netjes op en gooi het weg in uw eigen vuilnisbak.
  Uw hebt al verontreinigingsheffing betaald!

 • Ik heb zelf geen hond maar ik vind dat de tarieven voor het houden van een hond in heel Nederland het zelfde moeten zijn dat is ten minste eerlijk  (heer B. uit Noordwijk)
 • Hondenpoep hoort niet op de stoep,
  dat ruimen wij zelf op,
  de gemeente helpt hier niet aan mee,
  maar wij wel betalen oh nee oh nee!
  met elkaar er voor gaan en gewoon opruimen die poep dan is deze actie ondersteunt,
  en helpt deze oproep Hondenbelasting NNNEEEEEEEE
  Fam.N Almere
 • paardenbelasting.kattenbelasting,fietsenbelasting,kinderbelasting,wandelbelasting,kinderwagenbelasting,vogelbelasting, rollatorbelasting,skatebelasting, schaatsbelasting,vaarbelasting,visbelasting,vliegerbelasting,verrekijkerbelasing,tuinierbelasting,bomenbelasting,punnikbelasting, pottenbakkersbelasting, voetgangersbelasting, aanhangerbelasting, fotografeerbelasting, maar waarom wel hondenbelasting???
  A.P.A Groningen
 • Comment: N.a.v. het artikel op tv dat ik vandaag gezien heb, wil ik graag even mijn mening hierover kwijt:

  Citaat van de website Wikepedia:
  Al sinds de middeleeuwen wordt hondenbelasting geheven. Het werd ingevoerd om de overlast van met name van zwerfhonden te beperken en om de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan.[1] Daarnaast zag de overheid er in de tijd dat de hondenkar als transportmiddel werd gebruikt, een middel in om transportbelasting te kunnen heffen. Tegenwoordig, begin 21e eeuw, wordt er dikwijls van uitgegaan dat de heffing van hondenbelasting is gerechtvaardigd teneinde de overlast van hondenpoep terug te dringen, vanuit het beginsel “de vervuiler betaalt”. Er bestaat echter geen direct verband tussen de heffing en de kosten die een gemeente maakt om overlast tegen te gaan.

  Kortom: hondenbelasting is ouderwetse melkkoe.

  Gaat het in 3013 over overlast van uitwerpselen? Nou dan ben ik van mening dat de katten er ook onder vallen. Ik vind zelfs dat de katten ook aan een riempje uitgeaten moeten worden. Dat een kat daar niet geschikt voor is, ben ik het niet mee eens. Mijn Duitse Staande Korthaar (jachthond) is ook niet geschikt om aan en riempje te lopen! Maar ze doet het na heel veel oefenen toch heel goed. Daarbij komt ook nog dat de katten in de tuinen van huizen gaan zitten en in het gemeentegroen waar onze hond niet eens mag komen. Laat staan de speeltuinen. Onze hond mag niet eens in een speeltuin komen en de katten gebruiken de zandbak als kattenbak.

  Kortom: laat de hondenbelasting bestaan voor het aanleggen van uitlaatrennen, uitlaatplaatsen, vuilnisbakken en zakjes voor hondenpoep en het schoonmaken van de uitlaatrennen. En hef tevens belasting op de katten in Nederland. Geen enkel huisdier mag wat mij betreft los binnen de bebowde kom rondlopen.

  M.G. Harderwijk

Advertenties

3 gedachtes over “Ontvangen Comments

 1. Hondenbelasting als melkkoe. Zo gaat het in groningen. Vorig jaar is de hondenbelasting van 90 naar 100 euro verhoogd om de begroting van de gemeente sluitend te krijgen? SCHANDALIG!

 2. Veel van de dieren zijn niet eens gechipt en dan zou je ook niet kunnen achterhalen bij wie ze horen.Ik ben het daarom helemaal eens met “Jeroen” die zijn mening heeft gegeven. De loslopende katten zijn een nagel aan mijn doodkist en bezorgen veel overlast vooral op kinder speelpleinen.
  dus HEF DE HONDEN BELASTING OP!!!

 3. Paarden zijn dan geen huisdieren, maar geven wel overlast en wat te denken van katten? Zij gebruiken wel de openbare ruimte, lopen trouwens nog een los en dat zijn wel huisdieren. Ook voor deze beesten wordt er meestal geen belasting geheven. Ik zie dus graag dat de honden belasting wordt omgezet in (huis)dieren belasting en dat iedereen die een dier heeft en gebruik maakt van de openbare ruimte hier belasting voor betaald.

Reacties zijn gesloten.