Discussie

Hier mag u uw commentaar en opmerkingen plaatsen.

Opmerkingen over kattenbelasting, andere dierenbelasting, hondenpoep enzovoorts worden niet gepubliceerd.

130 gedachten over “Discussie”

 1. Dag, ik klim maar weer eens in de pen.
  Natuurlijk ben ik het eens dat hondenpoep overlast bezorgd. Ik heb dan ook geen bezwaar dat er een reeële belasting wordt geheven om de poep van asociale hondenbezitters op te ruimen. Helaas moet ik dan wel boeten voor mijn asociale medeburger die dat niet doet.
  Zou men alle overlast zo aanpakken, dan moeten alle voetbalsupporters belasting betalen voor de voetbalhooligans, alle ouders met pubers voor de vernielzuchtige pubergroep en zo kan ik nog wel meer voorbeelden noemen. Dan zouden ze ook nog 3 x zo veel moeten betalen, dan de kosten, zodat het gat in de begroting van de gemeentekas daarmee gevuld kan worden en men dan nog geen enkele poging doet om de poep op te ruimen en/of de niet poep-opruimer te bekeuren.
  Sowieso is hondenvoer belast met 21% BTW, dus belasting betalen we al.
  Ik heb 3 hondjes die samen 30 kg wegen en betaal daarvoor € 370 per jaar… Een belachelijk bedrag toch.

 2. Mijn menig (en die mag ik gelukkig hebben) is dat de hondenbelasting nog hoger mag. De overlast is te groot. Waarom zou ik als niet honden bezitter moeten betalen voor de overlast die de hondenbezitters veroorzaken. Let wel! het zijn niet de honden maar hun baasjes die hierop aangepakt moeten worden. Het beest kan er niks aan doen en weet niet beter. dus laat de baasjes ook maar bloeden voor hun tekortkoming.

  1. Eens zullen we nooit worden maar u hebt recht op uw mening. Maar het fiscaliseren van problemen is geen goede oplossing. Zullen we kinderen ook belasten omdat ze vaak voor overlast en rotzooi zorgen?

 3. Wat is de zin van deze rubriek als je van mening bent dat een bijdrage voor je huisdier zinvol is. Het feit dat katten en honden overlast bezorgen en de gemeente een reinigingsdienst heeft moet je toch kunnen uiten. Een kattendrol in een kinderspeelplaats is geen lolletje.
  Bart Pol

  1. Discussie is altijd zinvol. Er zijn altijd mensen die anders denken en dat is hun goede recht. Indien iemand voor de hondenbelasting is zal ik nooit met hun eens zijn maar ik mag hun wel respect tonen. Daarom mogen ze ook hier respectvol hun menig uiten.

 4. De vervuiler betaald! Was dat maar waar ,niet dus . In Noordwijk Binnen wordt het door de gemeente volop toegestaan dat paarden hun behoefte doen op stoepen en in de straten .Mag van de gemeente.

  1. Het feit dat er nog niet voor paarden belast wordt, hoeft geen reden zijn om honden niet te belasten. Laten we gewoon hondenbelasting invoeren en dat kopieren voor paarden, katten en andere vervuilers.

 5. De vervuiler, overlast veroorzaker betaald! Immers moet voor het bezit , gebruik van een auto door de eigenaar ook belasting betalen en de buurman die geen auto bezit hoeft geen belasting te betalen. Zou absurt zijn dat, zoals jullie honden bezitters propaganderen, de buurman zonder auto ook (wegen)belasting zou moeten betalen.
  Ik las ook nog een redenatie van een honden bezitter dat als die netjes hondenbelasting had betaald dit beloond wilde zien door bv een paar zakjes om poep op te ruimen ? Krijgt een bv een auto bezitter ook shampoo als de belasting betaald is ?
  Wat ik denk dat er voor voor een aantal zaken meer of zelfs nieuwe belastingen ingevoerd zou moeten worden. Denk bv eens aan mensen met een houthachel/openhaart, veroorzaken die geen overlast voor de omgeving ? En zoo kan ik nog wel een aantal zaken opnoemen.
  Maar om te beginnen moet de honden belasting in stand blijven en voor het bezit van meer dan een hond per extra hond de belasting met 175% verhogen !!!!!

  1. Ik voel me genoodzaakt om weer uit te leggen dat hondenbelasting echt NIKS te maken heeft met de zogenaamde overlast / vervuiling die honden zouden bezorgen. De Hoge Raad bevestigd dit in zijn uitspraak. De hondenbelasting is een algemene belasting die gemeenten mag toevoegen aan zijn algemenen middelen en gebruiken zoals men dat wilt. Gemeenten verlenen hun bevoegdheid om dit te doen uit Artikel 226 van de Gemeente Wet.

   In andere worden hondenbezitters worden belast om de gaten in de gemeentelijke begroting te dichten!

   Hondenbezitters voegen meer geld aan de algemenen middelen van een gemeente toe dan andere inwoners. Ze betalen OZB alsmede hondenbelasting. Beiden belastingen hebben het karakter van een algemene belasting.

   De uitspraak van de Hoge Raad is duidelijk. Hondenbelasting mag omdat dit in de Gemeente Wet staat. Daarom is de nieuwe petitie gericht op politieke Den Haag. Daar MOET de discussie nu plaatsvinden. Partijen mogen niet meer zeggen het is een lokale aangelegenheid. Artikel 226 van de Gemeente Wet MOET worden afgeschaft!

  2. Dit is een vergelijking die totaal nergens op slaat (je klinkt als een ambtenaar) een autobezitter krijgt geen shampoo maar wel WEGEN en onderhoud!
   Dus de balasting heeft een duidelijk besteedbaar doel.

  3. De autobezitter hoeft niet zelf de wegen te herstellen. Dus als betaler van hondenbelasting hoef ik toch zeker niet de drollen van mijn hond zelf op te ruimen?! Niet dat ik dat doe, belasting betalen. De poep opruimen wel. Doodmoe wordt ik van dat gezeur van hondenhaters. Mijn hond loopt los en ik ruim alles netjes op. Alle bekeuringen (4 in totaal) zijn allemaal geseponeerd omdat men niet kan onderbouwen waarom de hond vast moet. Er is niemand die een goede, onderbouwde en gegronde reden kan geven. Zal ik eens een boekje open doen over irritante kinderen bij de supermarkt of gewoon spelend op straat? Maar daar hoor je niemand over. ‘Ach, het zijn kinderen, he’. En wat doen we met die luchtverontreiniging van al die auto’s? De hele ozonlaag naar de kloten. Komt echt niet door de honden.

   1. Beste Peter,
    Chapeau dat u de poep van uw honden opruimt. Van welke gemeente hebt u bekeuringen ontvangen? Op basis van welke verordening ben u bekeurd?

   2. Beste Peter, hier zijn ze ook druk bezig te bekeuren voor het loslopen van honden, waar beroept een gemeente zich eigenlijk op?
    Ik neem aan dat jij je bekeuringen voor hebt laten komen?

 6. Ik vraag mij af of de nieuwe petitie (t.b.v. politiek den haag n.a.v. uitspraak hoge raad) wel discriminatie als uitgangspunt moet hebben? De uitspraak is duidelijk; het probleem is de beslissingsvrijheid die gemeenten hebben, niet het gelijkheidsbeginsel. De petitie moet erop gericht zijn dat gemeenten inkomsten uit hondenbelasting 100% moeten inzetten voor het opruimen van de vervuiling of het inrichten van voorzieningen t.b.v. honden. DIt heeft een veel grotere kans van slagen. Het gevolg zal zijn dat hondenbelasting dan niet direct wordt afgeschaft, maar wel dat de kosten vanaf dan verantwoord moeten worden, wat veel gemeenten niet kunnen, waardoor hondenbelasting op termijn veel lager wordt en in veel gemeenten zelfs zal worden afgeschaft omdat ze hun beleid dan niet meer kunnen waarmaken.

  1. Beste heer van dansen,
   U bent mij voor met uw opmerkingen! Politiek Den Haag heeft de gemeenten de bevoegdheid gegeven om de hondenbelasting te innen. Deze bevoegdheid is vastgelegd in artikel 226 van de gemeente wet. De nieuwe petitie vraagt de tweede kamer om artikel 226 uit de gemeente wet te schrappen.

   Geld ophalen om poep op te ruimen lost niks op. Met €86 miljoen kunt u Nederland echt schoon vegen!

   Straks kunt u meer hierover lezen op de site. Maar ik heb het o.a. door de uitspraak momenteel erg druk waardoor het aanpssen van de site een paar dagen op zich moeten wachten.

 7. Hoe je het ook draait of heert hondenbelasting is en blijft discriminatie, er wordt slechts een groephuisdier eigenaren aangeslagen. Stel dan een husdierenbelasting in en alleen als men kan aantonen geen huisdier te hebben krijgt men vrijstelling.

 8. Ik kan melden dat in St . Michielsgestel deze week WEL een acceptgiro in de brievenbus is gekomen waarin via automatische incasso wordt ingehouden , (28-09-2013) . Maar er is geen enkele actie ondernomen door de gemeente om iets voor de hondenbezitters te doen .

  1. dus toch eigen beland dieren willen alleen maar vrijheid oa loslopen snuffelen ik kan het weten ,meer als 55 jaar in de honden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.