Tweede Kamer Schaft hondenbelasting niet af!

Logo Tweede Kamer

Tijdens het debat op 10 juni j.l.  over het burgerinitiatief “Stop de hondenbelasting” waarvoor ruim 60.000 werden opgehaald, waren de Kamerleden het volledig eens met de stelling dat het doel van de hondenbelasting volledig achterhaald is en dat deze belasting niet meer van deze tijd is. Dat gezegd te hebben vinden een meerderheid van de fracties dat het per direct afschaffen van deze belasting een te grote gat in de begroting van de gemeenten zouden veroorzaken. Gary Yanover, de drijvende kracht achter de Actie Tegen de Hondenbelasting en het initiatiefnemer van het burgerinitiatief zei: “Het was alsof de meeste Kamerleden plotseling politiek doof werden en een aanval kreeg van politiek onwil. Dit was waarschijnlijk veroorzaakt door Wethouders die huilden als een kind van wie de ouders hun snoepjes afpakten.”

Een motie om de wet te wijzigen en zo de hondenbelasting af te schaffen, ingediend door Hans Smulders (Groep van Hage) en o.a. gesteund door Partij voor de Dieren, PVV en SP, haalde vanmiddag tijdens de stemmingen geen meerderheid in de Kamer. Een tweede motie, ingediend door Dan de kort (VVD) werd wel aangenomen. Hierin werd de regering gevraagd om de financiële gevolgen voor gemeenten van het afschaffen in kaart te brengen. Verder werd de regering gevraagd in gesprek te gaan met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Kamer vóór de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het najaar 2021 over te informeren. Hoewel Yanover teleurgesteld is dat het primair doel van zijn burgerinitiatief (nog) niet gehaald is en dat de Kamer geen termijn heeft vastgesteld voor het afschaffen van deze belasting, is hij wel erg tevreden dat het onderwerp nu goed op de agenda van de Kamer staat. Yanover geeft aan het onderwerp goed te blijven volgen. De Actie Tegen de Hondenbelasting wordt doorgezet.

Advertentie

3 gedachten over “Tweede Kamer Schaft hondenbelasting niet af!”

  1. Ieder jaar jacht op niet betaalden honden bezitters, het lijk op 40-45- razzia‘s door dictatoriale ambtenaren die hun fouten willen verdoezelen, of is mijn hond soms een……?? denk aan 1940-1945

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: