Minister geen zins bereid om momenteel hondenbelasting af te schaffen!

Logo Tweede KamerOp 18 oktober jl. heeft heer Henk Krol van 50 Plus vragen gesteld aan de Minister m.b.t. het afschaffen van de gemeentelijke hondenbelasting. Lees dit bericht. 

Uit de Reactie van de Minister op de vragen van Henk Krol is te concluderen dat de minister geen zins bereid is om tot afschaffen van de hondenbelasting over te gaan! Hij wacht liefst op weer een rapport dat begin 2020 gepubliceerd wordt. De minister zelf geeft aan dat men in Den Haag al lang aan het praten is over hervormingen van de gemeentelijke belasting stelsel. Hij laat de beslissing liefst aan de gemeenten over. Hij vindt:

“Gemeenten bij uitstek in staat zijn om de belangen van bewoners tegen elkaar af te wegen en de beoordeling te make of het heffen van hondenbelasting een geëigend instrument is.”

Hondenbezitters in Nederland verdienen deze hondsbehandeling niet!

Het wachten nu is op de Commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. Laat deze commissie het burgerinitiatief toe?

2 gedachten over “Minister geen zins bereid om momenteel hondenbelasting af te schaffen!”

  1. Op het moment is de grootste hobby van bestuurders het burgertje pesten of het nou gaat om honden belasting of het bereikbaar houden van de binnenstad de huurprijzen van woonruimte of het inbreken in iemands privé leven allemaal gericht op de zwakkere in de samenleving om die nog eens een extra trap te geven….
    We moeten er met zijn allen voor zorgen dat de hondenbelasting opgeheven wordt…ergens moet er toch rechtvaardigheid zijn?!

Reacties zijn gesloten.