Bezoekers tentoonstelling “WOEF!  – een neus voor douanewerek” tegen hondenbelasting.

DSC_0010[1]Vandaag heb ik op uitnodiging van de conservator van het Douane en Belasting museum te Rotterdam –  heer Wim van Es – de tentoonstelling WOEF! bezocht. Deze tentoonstelling gaat over de speurhonden van de Douane Nederland. Een expositie  voor jong en oud met een  hoge aaibaarheidsfactor! Al vanaf  1945  gebruikt de Douane speurhonden om de invoer  van verboden goederen tegen te gaan. Dankzij het enorme reukvermogen van honden zijn speurhonden een ideaal en effectief hulpmiddel voor het douanewerk. In  de expositie worden verschillende werkterreinen van de speurhonden belicht.

Natuurlijk komt het item  hondenbelasting ook aan de orde. WOEF! Is een echte familietentoonstelling voor joong en oud boordevol  lezingen, workshops, demonstraties en activiteiten.

De Actie Tegen de Hondenbelastiing wordt ook in de tentoonstelling genoemd en aan het einde van de tentoonstelling mag de bezoeker stemmen voor of tegen dehondenbelasting. De tentoonstelling loopt tot en met 8 oktober a.s.

Het belasting- & douane museum is gevestigd in Rotterdam – Parklaan 16. Voor meer informatie bezoek deze website  of deze Facebook pagina .

%d bloggers liken dit: