Hondenbelasting Hillegom 40% omhoog!

Zojuist bericht gelezen dat de Gemeente Hillegom hondenbezitters wil uitmelken door hun zelf te laten betalen voor contole op de handhaving van de APV!  Wie het artikel leest en de rendernering begrijpt mag het zeggen.

Witteweekblad 23_10_13_Hillegom

 

Update 25 november 2013

HILLEGOM – Zojuist heb ik een zeer constructieve overleg gehad met leden van verschillende fracties in de Gemeente Hillegom. Heel fijn om vertegenwoordigers van de politiek te ontmoeten die bereid zijn om mij te ontvangen.

Al een paar weken geleden lag er een voorstel op tafel om de hondenbelasting daar met 40% te verhogen. Inmiddels is het voorstel van tafel

Consensus is dat of er wel of niet hondenbelasting geheven wordt, het “poep probleem” blijft. Mijn stelling blijft dus schaf de belasting af. Maar als je het toch blijft heffen ga in gesprek met de burgers die honden bezitten. Trek hun bij de besluitvorming als de gemeente beleid wilt maken en bespreek de vermeende overlast met hun. Door in overleg te gaan is er meer kans dat men begrip krijgt voor elkaars standpunten. Wie weet kan er een oplossing gevonden worden!

Laat niet onverlaat dat hondenbelasting mijns inziens in strijd is met Artikel 1 van de Grondwet!

Zijn er Hillegommers die bereid zijn om in discussie te gaan met de gemeente over het hondenbeleid? Meld u via deze link aan: http://wp.me/P2SHW1-1M

2 gedachten over “Hondenbelasting Hillegom 40% omhoog!”

  1. Zijn ze daar nou helemaal gek geworden?
    Ze laten ouders toch ook niet betalen voor controle op het feit dat hun kinderen hun troep, zoals pakjes (van drinken), blikjes, chipszakjes etc. maar achteloos overal neergooien i.p.v. in de daarvoor bestemde prullenbakken?! Hondepoep wordt opgegeten door de vogels, pakjes, blikjes, chipszakjes etc. niet!

Reacties zijn gesloten.