Waarom wel hondenbelasting en geen kattenbelasting

Waarom wel hondenbelasting en geen kattenbelasting.

Waarom überhaupt hondenbelasting wordt niet beantwoord!

5 gedachten over “Waarom wel hondenbelasting en geen kattenbelasting”

 1. Bij ons in Etten-Leur mag je niet eens in het park komen met de hond, zelfs als je een zakje bij je hebt om de drollen op te ruimen mag het niet. Katten en andere dieren die alles onder schijten daar doen ze niks aan. Al die honden bezitters maar betalen en je ziet er nooit iets van terug voor de honden. Ik vind of alle dieren eigenaren betalen of de honden belasting ook afschaffen.

  1. te gek voor woorden dus wel betalen maar geen voordelen
   alleen de nadelen ,wat zijn het toch pestkoppen en honde haters,
   nog nooit gehoord van verdraagzaamheid
   sterkte daar in etteleur [treuren leur ]
   nico

 2. Hondenbelasting stamt nog van vroeger in de tijd van werkhonden. Daarom dat er ook geen kattenbelasting is. Echter toen honden niet meer als werkhonden gebruikt werden, hebben ze hondenbelasting gaan heffen voor de overlast.
  Nadien is dat een zgn “niet toepasbare belasting” geworden, oftewel… De gemeente int hondenbelasting maar hoeft het niet voor honden doeleinden te gebruiken maar mag het vrij besteden.
  En daar zit dus de oneerlijkheid.
  Want in tegenstelling tot wat kattenliefhebbers zeggen (ik vind zelf ook katten best leuk) veroorzaken die wel degelijk overlast. Vernielen vuilniszakken, schijten in je tuin, eten je vogels op als ze erbij kunnen. Ze zijn tevens de grootste kostenpost qua opvang van dierenasiels, er zitten meer katten dan iets anders.
  Probleem is weer handhaving, katten is veel moeilijker te controleren en bekeuren.;)

  Maar daar gaat het niet om. Feit is dat ze hondenbelasting heffen omdat je een hond hebt (en behoorlijk duur ook), maar dat je alles zelf moet doen, opruimen van hondenpoep, hond moet aangelijnd, geen zakje bij je krijg je ook een bekeuring, kortom, alleen nog maar plichten.
  Waar zijn de rechten die we mogen ontlenen aan het betalen? Die paar hondenveldjes en vuilnisbakjes zijn al jaren afbetaald.
  Dus ofwel gelijke monikken gelijke kappen, dus honden- maar dan ook kattenbelasting, of helemaal die hondenbelasting weg, zoals ook al enkele gemeenten hebben gedaan.
  Ofwel de prijzen fors omlaag, het is toch te idioot voor woorden dat je bjiv. bij ons 200 euro kwijt bent voor 2 pinchertjes.

  Weg met die hondenbelasting!

  1. Mee eens. Je ziet nog steeds vaker vieze katten poep. Janken s nachts. Majen rommel etc. Belachelijk. Dan nog niet gesproken over paarden die gigantische drollen achterlaten op wegdek en parken.

 3. wat een stomme reden om hondebelasting te heffen ,in groningen moet je de poep zelf opruimen en moet je toch belasting betalen pure misdaad, dat je moet betalen en ook nog dicriminatie van mensen met een hond, tegen over mensen met andere dieren bv katten paarden ,duiven, zo wie zo allemaal onzin om al deze mensen te laten betalen gemeente is ….oplichting
  net als bij paspoorten en andere documenten die veel te duur zijn

Reacties zijn gesloten.