Gemeente nieuws – Utrechtse Heuvelrug

Eerste gemeente schort hondenbelasting op – Cijfernieuws.nl.

06/03/2013 – Reactie van gemeente Utrechtse Heuvelrug

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft, naar aanleiding van de uitspraak van het Hof in Den Bosch over de hondenbelasting, besloten de heffing voorlopig op te schorten in afwachting van de definitieve uitspraak van de Hoge Raad. Hiertoe is besloten omdat de situatie in Sittard-Geleen vergelijkbaar is met onze gemeente.

Op basis van deze uitspraak verwacht het college extra bezwaarschriften die leiden tot veel extra werk en dus tot extra kosten zonder dat aan inwoners duidelijkheid kan worden gegeven of de aanslag hondenbelasting terecht is opgelegd. Het opschorten van de heffing betekent echter niet dat het college het eens is met de uitspraak.

De opschorting van de aanslagoplegging leidt niet tot een gat in de gemeentebegroting omdat de belastingplicht gehandhaafd blijft. Een eventueel gat in de begroting ontstaat pas op het moment dat de Hoge Raad de uitspraak van het Hof in Den Bosch volgt. Doet de Hoge Raad dit niet dan legt de gemeente alsnog de aanslag hondenbelasting op aan alle inwoners binnen de gemeente die in het bezit zijn van één of meerdere honden.”

Mijns inziens is dit een zeer fatsoenlijke benadering. Jammer dat andere gemeenten dit voorbeeld niet volgen!

Advertenties

3 gedachtes over “Gemeente nieuws – Utrechtse Heuvelrug

 1. o super we betalen al jaren hondenbelasting is dat misschien met terug werkende kracht de belasting terug te vorderen !! dat zou wat zijn ?

  • Helaas niet met terugwerkende kracht.
   Daarom is is van belang om dit jaar bezwaar aan te tekenen. ZORG DAT JE DIT DOET!
   Geef ook door aan anderen.

   Als je geen bezwaar maakt, verspeel je alle rechten!

Reacties zijn gesloten.