Gemeente Noordwijkerhout ziet hondenbezitters als melkkoe!

Uit een brief die ik vanochtend van de gemeente ontving wordt duidelijk aangegeven dat de gemeente hondenbezitters ziet als een melkkoe.

Om het beleid te rechtvaardigen beroept  de gemeente zich op artikel 226 van de Gemeentewet. Interessant is dat in deze wet  hondenbelasting  specifiek wordt genoemd maar andere vormen van belasting op dieren worden ook niet uitgesloten!

De gemeente schrijft verder:
“De hondenbelasting heeft als hoofddoel het vergaren van inkomsten ten behoeve van de algemene middelen (alle taken van de gemeente).”

Verder schrijft de gemeente:
“De gemeente Noordwijkerhout is niet voornemens de hondenbelasting af te schaffen.”

De Gemeentewet is discriminerend. Er wordt belasting geheven op mensen die een bepaald type dier bezitten. (Mijns inziens vergelijkbaar met belasting heffen op bijvoorbeeld een merk auto terwijl ander merken niet worden belast).

Verder worden hondenbezitters in Nederland ongelijk behandeld. De tarieven in Nederland variëren van €0 – +/-€120 voor de eerste hond!

Is Nederland echt een democratisch land?

Indien u op dit onderwerp wenst te reageren gebruik dan “Beantwoorden” zodat de discussie onder elkaar verloopt

Eén gedachte over “Gemeente Noordwijkerhout ziet hondenbezitters als melkkoe!”

  1. Reactie op de hondenbelasting heb ik al diverse keren gegeven, een leuke inkomsten voor de betreffende gemeentes.
    Nederland een democratie, nee dus. De democratie waar onze regering zo mee loopt te gooien is een lachertje. Democratie is er voor de rijken waar ze zelf ook bij horen. Democratie is een ander woord voor graaien.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: